Vastuullisuus

Laatu, ajattomuus ja vastuullisuus ovat muotia. Aina.

PURA Finland on suomalainen vaatemerkki, jonka kaikki tuotteet valmistetaan vastuullisuuden periaatteita noudattaen, työntekijöitä ja ympäristöä kunnioittaen. Valikoimamme on alusta asti valmistettu vastuullisesti EU:ssa, ja käytämme tuotteissa ensisijaisesti kestäviä luonnonmateriaaleja. Koska toimintamme keskiössä on kestävyys, laatu ja ajattomuus, valikoimamme pohjautuu ennen kaikkea pysyviin klassikoihin nopeasti vaihtuvien mallistojen sijaan. Toivomme, että voit löytää valikoimastamme lempivaatteita vuosiksi eteenpäin.

 

TUOTANTO JA MATERIAALIT

Varmistamme tuotantoketjun vastuullisuuden

Kaikki PURA-tuotteet suunnitellaan Suomessa, ja valmistus tapahtuu pääasiassa kotimaassamme yhteistyössä paikallisten osaajien kanssa. Kotimaisen tuotantokapasiteetin rajallisuuden vuoksi valmistamme osan tuotteista tarkistetuissa tehtaissa turvallisissa EU-maissa, tällä hetkellä Virossa ja Italiassa. Tarkistettu tehdas tarkoittaa sitä, että yrityksemme työntekijä tai suomalainen yhteistyökumppanimme on vieraillut tuotantopaikalla. Ilmoitamme tuotantomaan jokaisen tuotteen tuotekuvauksessa sekä tuotemerkinnöissä.

Tilaamme materiaalit Euroopasta suomalaisten yhteistyökumppaniemme kautta. Kumppaneillamme on pitkä kokemus ja tiiviit suhteet eurooppalaisiin tuottajiin, minkä ansiosta voimme varmistua siitä, että tilatut materiaalit vastaavat laadulle asettamiimme kriteereihin. Käyttämämme kankaat ovat lähes poikkeuksetta Öko-tex sertifioituja, eli niiden turvallisuus ympäristölle ja käyttäjälle on virallisesti varmistettu. Öko-tex standardi on maailmanlaajuisesti käytetty järjestelmä, ja sertifikaatti varmistaa, ettei tuotteissa ei ole esimerkiksi haitallisia torjunta-aine- ja raskasmetallijäämiä. Lisätietoa Öko Tex -sertifiointijärjestelmästä voi lukea virallisilta kansainvälisiltä sivuilta tästä. Olemme kirjanneet maininnan Öko-tex-sertifioinnista tuotekuvauksiin.

Neuleissa käytämme villa on merinovillaa ellei toisin ole mainittu. Käytämme tuotteissa ainoastaan mulesointivapaata villaa. Valikoimaamme kuuluu myös puuvillasta, luomupuuvillasta sekä mohairsekoitteesta valmistettuja tuotteita. Lankojen alkuperämaa on Italia.

Vastuullisuus on PURAn selkäranka. Se ohjaa toimintaamme läpi koko tuotantoketjun.

PAKKAUS- JA OHEISMATERIAALIT

Suosimme kierräysmateriaaleja ja minimoimme muovin käytön

Pyrimme käyttämään mahdollisimman ekologisia materiaaleja myös pakkaus- ja oheismateriaaleissa. Pakkaamme verkkokauppatilaukset pääasiassa kierrätysmuovista valmistettuihin kestäviin pusseihin. Pusseja voi käyttää uudestaan tai ne voi laittaa muovinkierrätykseen. Pyrimme pitämään ylimääräisen muovin käytön minimissä, ja siksi tuotteitamme ei pakata yksittäisiin muovipakkauksiin lukuunottamatta pientä osaa laukuista. Valtaosa verkkokaupan kautta tilatuista tuotteista kääritään silkkipaperiin muovin sijaan.

Myymälässä käytämme kotimaisen pienyrityksen Paperillan valmistamia paperikasseja. Tuotteisiin kiinnitämme pahviset riippulaput, joista noin 50 % on valmistettu kierrätyspaperista. Logot ja pesulaput meille valmistaa kotimainen Tuotenauha Oy muutamia poikkeuksia lukuunottamatta

VAATEHUOLTO

Opastamme mielellämme vaatteiden huollossa

Asianmukaisella huollolla vaatteen käyttöikää voi pidentää vuosilla. Valikoimaamme kuuluu Arkive Atelierin laadukkaat vaateharjat ja nukkakammat, jotka on suunniteltu erityisesti neuleiden huoltoon. Materiaalien hoidosta voi lukeaa lisää täältä ja meille voi lähettää huoltoon liittyviä kysymyksiä myös osoitteeseen info@purafinland.com. Suosittelemme tutustumaan myös Arkive Atelier -sivustoon, joka tarjoaa hyviä vinkkejä vaatehuoltoon.

KIERTOTALOUS

Kannustamme kierrättämään vanhat PURA-tuotteet

Valitsemme käyttämämme materiaalit siten, että ne oikealla huollolla kestävät käyttöä ja aikaa mahdollisimman hyvin. Toivomme, että laitat vaatteet ja asusteet kiertoon, mikäli et niitä itse enää käytä. Ilahtuisiko ystäväsi laadukkaasta neuleesta? Hyväkuntoiset vaatteet ja asusteet voi viedä myös hyväntekeväisyysyritysten keräyksiin (esim. Fida, UFF) tai ohjata uudelle käyttäjälle second hand -palveluiden kautta.

Rikkinäiset ja loppuunkulutetut vaatteet puolestaan tulee kierrättää niitä keräävien tahojen kautta. Vaatekierrätykseen sopimattomat PURA-tuotteet voi myös toimittaa meille (Aleksis Kiven katu 13, 33200 Tampere), ja me hoidamme ne eteenpäin Tampereen Nextiili-kierrätyspajaan. Tekstiilien kierrätyksen vaihtoehdoista voi lukea lisää STJM:n koostamasta oppaasta täältä.

Yksinkertainen nahkalaukku pitkällä hihnalla

LOGISTIIKKA

Panostamme ekologiseen tavarantoimitukseen

Panostamme tavarantoimituksessa, tilausten kuljetuksessa ja muissa logistiikkatarpeissamme mahdollisimman ekologisiin vaihtoehtoihin. Pääyhteistyökumppanimme lähetyksissä on Posti, joka on ollut hiilineutraali Suomessa postinjakelun osalta vuodesta 2011 ja päästöjen vapaaehtoisen kompensoinnin kautta koko yrityksenä vuodesta 2015.

Kestävät villaneuleet valmistettu Suomessa

LAATUTAKUU

Emme koskaan tingi laadusta

Tuotannossa panostamme vastuullisuuden lisäksi laatuun – kaikki PURA-tuotteet valmistuvat taitavien ammattilaisten käsissä jopa vuosikymmenten kokemuksella. Jokainen PURA-tuote käy läpi laatutarkastuksen sen kaikissa tuotantovaiheissa ennen asiakkaalle lähetystä. Mikäli tuotteessa kuitenkin ilmenee vikaa, otamme reklamaatiot aina välittömästi käsittelyyn. Jos tuotteessa on valmistus- tai laatuvirhe, korjaamme sen, vaihdamme tuotteen uuteen tai muulla tavoin hyvitämme asian asiakkaalle.

TAVOITTEET

Näin luomme entistä vastuullisempaa PURAa

Vastuullisuustyö on matka, ja parannettavaa on aina. Haluamme jatkuvasti kehittää toimitapojamme yhä kestävämmiksi sekä pienillä että suurilla teoilla. Esimerkiksi materiaalien osalta tavoitteenamme on lisätä kierrätysmateriaalien sekä muiden uusien ekologisten materiaalien osuutta valikoimastamme. Pyrimme myös asteittain siirtymään puuvillasta kokonaan luomupuuvillan käyttöön.

Tavoitteenamme on kehittää vastuullisuusviestintäämme ja panostaa tuotantoketjun läpinäkyvyyteen entisestään. Aiomme lisätä tietoa hiilijalanjäljestä, käyttämästämme energiasta, materiaalien sertifikaateista sekä käytettyjen raaka-aineiden osuuksista. Haluamme, että kuluttajat saavat selville ostamansa tuotteen alkuperän ja koemme, että täsmällisesti raportoitu tieto lisää luottamusta meidän ja asiakkaidemme välillä.