Hoito-ohjeet

Pitkäikäinen tuote on luontoystävällinen valinta. Tavoitteenamme on valmistaa klassisia tuotteita, jotka kestävät käytössä vuosikausia. Vaatteen käyttöiän pidentyessä ympäristökuormitus vähenee.

Villa:

Villaa kannattaa hoitaa tuulettamalla sitä säännöllisesti, mieluiten kostealla ilmalla. Näin villa ”pesee” itse itsensä. Muuta raikastusta harvoin tarvitaan. Tahrat voi puhdistaa pesemällä tuote villalle tarkoitetulla pesuaineella matalassa lämpötilassa. Voit käyttää pesukoneen käsinpesuohjelmaa tai pestä omin käsin. Pesun jälkeen muotoile neule ja kuivaa se vaakatasossa, esimerkiksi pyyhkeen päällä.

Käyttämämme laadukas uusi villa on pehmeää, mistä johtuen se saattaa alkuun pilliintyä. Harjaamalla neuletta hellävaraisesti puhdistuskammalla irtonukka lähtee kuitenkin helposti irti.

Nahka:

Nahkatuotteille suosittelemme kyllästyssuihketta, joka antaa tuotteelle suojaa vettä ja likaa vastaan. Pintanahkaisia tuotteitamme voi myös hoitaa hieromalla vahaa tuotteen pinnalle pyörivin liikkein pehmeän kangaspalan avulla.

Anna tuotteen kuivua kunnolla käsittelyjen jälkeen, mieluiten yön yli. Suosittelemme valitsemaan mahdollisimman luonnolliset suojatuotteet, jotta ympäristön kemikaalikuorma pienenisi.

Nahka ei pidä vedestä, mutta mikäli nahkatuote kastuu, anna sen kuivua huoneenlämmössä. Älä kuivaa nahkaa patterin avulla, sillä korkea lämpötila voi vahingoittaa tuotteen ominaisuuksia.