Hoito-ohjeet

Pitkäikäinen tuote on luontoystävällinen valinta. Tavoitteenamme on valmistaa klassisia tuotteita, jotka kestävät käytössä vuosia. Hyvällä hoidolla saat pidennettyä vaatteen käyttöikää merkittävästi.

Villa (100 % villa, mohair, merino):

Villaa kannattaa hoitaa tuulettamalla sitä säännöllisesti, mieluiten kostealla ilmalla. Näin villa ”pesee” itse itsensä. Muuta raikastusta harvoin tarvitaan. Tahrat voi puhdistaa paikallisesti tai pesemällä tuote villalle tarkoitetulla pesuaineella matalassa lämpötilassa. Pese nurinpäin käännettynä. Voit käyttää pesukoneen villanpesuohjelmaa tai pestä omin käsin. Käsinpesussa puristele vaatetta hellästi. Pese tuotteet erikseen tai muiden samanväristen vaatteiden kanssa. Pesun jälkeen muotoile tuote ja kuivaa se vaakatasossa, esimerkiksi pyyhkeen päällä. Älä käytä rumpukuivausta.

Käyttämämme villa on pehmeää, mistä johtuen siihen saattaa alkuun muodostua nukkaa. Tätä ei kannata kuitenkaan säikähtää. Harjaamalla neulosta hellävaraisesti puhdistuskammalla irtonukka lähtee helposti irti. Tutustu valikoimamme vaatehuoltovälineisiin tästä.

Villalle on luonnonmateriaalina tyypillistä joustavuus ja muokkaantuvuus, joten villaiset tuotteet voivat jonkin verran löystyä käytössä.

Pellava:

Käytämme tuotteissamme kivipestyä pellavaa, eli tuotteet eivät kutistu enää pesussa. Pellava kestää pesua melko hyvin, mutta tekstiilin kulumisen minimoimiseksi suosittelemme pesua 30 asteessa ilman pitkää linkousta. Pese nurinpäin käännettynä. Suorista vaate heti pesun jälkeen ja ripusta kuivumaan. Jos tuotteessa on koristerypytykset, avaa ne heti pesun jälkeen käsin auki. Näin ne kuivuvat kauniisti oikeaan asentoon. Älä käytä rumpukuivausta.

Pellavalle on ominaista pieni ryppyisyys, joka antaa kankaalle kauniin eläväisen pinnan. Jos esimerkiksi pesussa syntyviä ryppyjä haluaa kuitenkin vähentää, vaatteen voi ennen pesua kastella haalealla vedellä kauttaaltaan. Jos haluat silittää vaatteen, tee se nurjalta puolelta kankaan ollessa hieman kostea.

Nahka:

Nahkatuotteille suosittelemme kyllästettä, joka antaa tuotteelle suojaa vettä ja likaa vastaan. Pintanahkaisia tuotteitamme voi myös hoitaa hieromalla vahaa tuotteen pinnalle pyörivin liikkein pehmeän kangaspalan avulla.

Anna tuotteen kuivua kunnolla käsittelyjen jälkeen, mieluiten yön yli. Suosittelemme valitsemaan mahdollisimman luonnolliset suojatuotteet, jotta ympäristön kemikaalikuorma pienenisi.

Nahka ei pidä vedestä, mutta mikäli nahkatuote kastuu, anna sen kuivua huoneenlämmössä. Älä kuivaa nahkaa patterin avulla, sillä korkea lämpötila voi vahingoittaa tuotteen ominaisuuksia.