PURAn tarina

PURA syntyi sisävesivuonon rannalla

 

LIFESTYLE-KONSEPTIN ENSIASKELEET

Kesäputiikki Rannalla

PURAn ensiaskeleet otettiin vuonna 2007 Pohjoismaiden pisimmän sisävesivuonon rannalla Teiskon Paarlahdessa. Aloitteleva yrittäjä Miira Saarinen varusti hirsihuvilansa kesän ajaksi kahvilaksi sekä muotia ja sisustusta yhdisteleväksi lifestyle-myymäläksi, joka sai nimen Putiikki Rannalla. Osa saattaakin hoksata, että PURA on johdettu suoraan alkuperäisestä nimestä.

Miira valikoi kesäputiikkiinsa ajattomia ja laadukkaita tuotteita, suosien ainutlaatuisia pohjoismaisia brändejä sekä paikallisia valmistajia. Kahvilan puolella tarjoiltiin todellista lähiruokaa, kun Miiran lapset paistelivat lettuja ja keittelivät kahvia, aluksi useimmiten veneilijöille. Sana Teiskoon piilotetusta Putiikista alkoi kuitenkin levitä, ja pian täyttyi vieraslaiturin lisäksi myös Saaristen parkkipaikka.

Oli syntynyt todellinen lifestyle-konsepti, joka houkutteli asiakkaita pitkienkin matkojen päästä sekä vesiteitse että maantietä pitkin. Tie Teiskoon mutkitteli suomalaisessa perinnemaisemassa peltojen ja metsien keskellä. Asiakkaiden saapuessa ensimmäistä kertaa Putiikille hirsihuvila rantakalliolla oli varmasti mieleenpainuva näky.

Muutaman aukiolovuoden jälkeen Putiikki Rannalla muutti kivijalkaan Tampereen keskustaan voidakseen palvella asiakkaitaan ympäri vuoden. Vakituisen kivijalan ohella Teiskon kesäputiikkikin teki paluun muutamana kesänä.

 

ASIAKKAIDEMME TOIVEESTA

Laadukkaat luonnonmateriaalit ja ajaton design

Varsinaisen PURA Finlandin alkua vauhditti todella kylmä kesä 2016, jolloin Miira joutui toteamaan, että Putiikin brändien kesämallistoissa ei ollut tarpeeksi lämmintä päällepantavaa. Kekseliäs yrittäjä valmistutti samaisena kesänä ensimmäisen PURA-tuotteen, klassisen ponchon, jonka merinovillat ostettiin Orivedeltä ja ompelutyö Kangasalta. Kävi pian selväksi, että asiakkaat halusivat lisää paikallisesti valmistettuja laadukkaita lähituotteita. Pian myös muut kauppiaat alkoivat kysellä PURAn omia tuotteita myyntiin.

Olemme ylpeitä, että PURA Finlandin tarinan voidaan katsoa lähteneen tiedostavien asiakkaidemme tarpeista. Ajattomille ja laadukkaille tuotteille oli silloin ja on edelleen tilausta.

Alkuperäisen Teiskon kesäputiikin tuotteet valittiin alusta asti huolellisesti, laatu ja vastuullisuus edellä. Sama filosofia on PURAn ytimessä tänäkin päivänä – vastuullisuus ja kestävä tuotanto ovat nousseet omien mallistojen myötä entistä tärkeämpään asemaan.

Tänä päivänä PURAn tuotevalikoimaan kuuluu laadukkaat neuleet, pellavavaatteet, printtimallisto sekä asusteita. Missionamme on tarjota tyylikkäitä ja kestäviä valintoja tämän päivän kuluttajalle.

Laatu, ajattomuus ja vastuullisuus ovat muotia. Aina.

Vastuullisuus on PURAn selkäranka. Se ohjaa toimintaamme läpi koko tuotantoketjun.

Miira, CEO

Miira Saarinen on PURA Finlandin perustaja ja toimitusjohtaja. Miira on toiminut yrittäjänä vuodesta 2007, jolloin hän perusti Putiikki Rannalla myymälän Näsijärven rannalle.

PURAlla Miira vastaa sekä luvuista että luovuudesta. Miiran visiosta ja kynästä syntyy suurin osa PURAn mallistoista.

Maarit, myymäläpäällikkö

Maarit vastaa PURA:n kivijalkamyymälän myynnistä ja toiminnasta.

Maarit on toiminut yrityksemme luottopelaajana jo yli 10 vuotta! Maaritia voi pitää melkoisena konkarina, sillä hän on toiminut vaatetusalalla koko työhistoriansa. Kysy Maaritilta mitä vain tuotteistamme ja saat varmasti asiantuntevan vastauksen.

PURA Maarit
PURA Jasmina

Jasmina, markkinointi

Jasmina aloitti PURAlla harjoittelijana vuonna 2017. Markkinoinnin moniosaaja osoittautui lyhyessä ajassa korvaamattomaksi ja hänet palkattiin oitis PURAn tiimiin markkinointikoordinaattoriksi.

Jasmina vastaa muun muassa digimarkkinoinnista, verkkokaupasta sekä graafisesta suunnittelusta.