TIEDOTE 15.6.2021: PURA Finland SAFARI Collection –pellavavaatemallisto haastaa muodin perinteisen sesonkiajattelun

Laadukkaista ja ajattomista vaatteista tunnettu kotimainen PURA Finland haluaa SAFARI Collectionin myötä haastaa muodin sesonkiajattelua – pellavavaatteita ei kannata pakata kesän jälkeen pois. Pellava on parhaimmillaan ympäri vuoden! Paahteisina kesäpäivinä hengittävä luonnonmateriaali on viileä ja suojaa auringolta, mutta syksyn pimeneviin iltoihin pellavaa voi kerrostaa esimerkiksi villavaatteiden kanssa. Rouhea pellava näyttää erityisen kiinnostavalta esimerkiksi merinovillan parina.

Vaaleanruskeat pellavavaatteet

PURA Finland SAFARI Collection –pellavamallistoon kuuluu viisi ajatonta ja monikäyttöistä vaatetta: kolme mekkoa ja kaksi takkia, joita voi käyttää myös paitana tai takkimekkona. Malliston väriksi valittiin kaunis hiekka, joka on helposti yhdisteltävissä niin neutraaleihin kuin räiskyviin väreihin.

“Malliston inspiraatio juontaa juurensa kotimaisiin 80-luvun muotilehtiin, joihin oli stailattu upeita safarihenkisiä kuvia. Visuaalinen muistini noilta ajoilta on vahva. Halusin luoda PURAlle oman safarimalliston, joka kestää aikaa. Klassinen hiekan sävy toimii hyvänä pohjana vaatteiden yhdistelylle. Esimerkiksi pitkän Long Coat Dress -takkimekon kanssa voi pukea kesäkaudella valkoiset shortsit ja topin, ja syksyllä mustan merinovillapoolon ja nahkaleggingsit”, PURAn toimitusjohtaja ja yrittäjä Miira Saarinen kertoo.

Malliston suunnittelutyössä on kiinnitetty erityistä huomiota pellavavaatteiden leikkauksiin, jolloin vaatteet näyttävät kauniilta ja niissä on mukava olla. Lisäksi kaikissa SAFARI Collectionin vaatteissa on taskut. “PURAn kivijalassa ykköstoiveena on lähes poikkeuksetta taskut, joten otimme asiakkaidemme toiveet suunnittelussa huomioon“, Saarinen kertoo.

Ekologinen pellava kestää käyttöä ja sen voi kierrättää – pellava on kiertotalouden ihannemateriaali

SAFARI Collection on valmistettu kokonaan ekologisesta pellavasta. Laadukas pellava kestää käytössä vuosia ja sen voi kierrättää kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Pellavan suosiminen materiaalina tukee PURAn vastuullisuusstrategiaa.

Vastuullisten materiaalivalintojen lisäksi PURA keskittyy toiminnassaan pysyviin klassikoihin nopeasti vaihtuvien sesonkituotteiden sijaan. Saarinen kyseenalaistaa sesonkituotteiden lisäksi myös sesonkimateriaalit: “Miksi klassinen pellavamekko mielletään vain kesävaatteeksi, kun hengittävä ja kestävä luonnonmateriaali toimii varsin hyvin myös muina vuodenaikoina.” Malliston myötä PURA haluaa kannustaa asiakkaitaan jatkamaan pellavavaatteiden käyttöä myös syys- ja talvikaudella.

Saatavuus ja valmistus:

SAFARI Collection on saatavilla verkkokaupassa purafinland.com sekä PURAn kivijalkamyymälässä.

SAFARI Collection on valmistettu suomalaisomisteisella tehtaalla Virossa. Pellavakangas on valmiiksi pesty, joten tuotteet eivät kutistu.

PURA Safari Collection:

SAFARI Half Sleeve Dress, koot XS – XL, 199 €

SAFARI Long Dress, koot XS – XL, 199 €

SAFARI Sleeveless Dress, koot XS – XL, 199 €

SAFARI Long Coat Dress, koot XS – XL, 249 €

SAFARI Linen Jacket, koot XS – XL, 189 €

Mallisto kuvattiin Suomessa, Yyterin upeilla hiekkarannoilla