Usein kysytyt kysymykset

Materiaalit

 

Mistä käyttämänne villa tulee?

Käyttämämme villat ovat peräisin Australiasta ja Uudesta-Seelannista ja osittain Etelä-Amerikasta ja ne täyttävät IWS-standardit. Ostamme villaa, joka on mulesointivapaata. Villa kehrätään langaksi Italiassa, Saksassa ja Ranskassa. Tuotteiden varsinainen valmistaminen tapahtuu aina Suomessa, lähinnä Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

Oletteko vierailleet tiloilla, joilta villat tulevat?

Emme ole itse vierailleet tiloilla, joilta itse villat ovat peräisin, joten olemme toimittajilta saamiemme tietojen varassa; meille on vakuutettu, että eettiset kriteerit täyttyvät.

Voisitteko käyttää tuotteissanne suomalaista villaa?

Toistaiseksi emme ole löytäneet kotimaisia vaihtoehtoja neuleidemme raaka-aineiksi. Haasteena on ollut yhteistyötilojen ja sopivien kehräämöiden löytäminen. Suomessa lampureita on niukasti, ja kerinnät ovat kerran keväällä ja kerran syksyllä, mikä asettaa myös aikataulullisia rajoitteita.

Missä käyttämänne tekstiilit värjätään?

Tekstiilit värjätään Euroopassa. Villat kehrätään langaksi ja värjätään pääosin Italiassa. Pellavat puolestaan värjätään Baltian maissa, ja luomupuuvillojen sekä Cotwool-tekstiilien värjäys tapahtuu Hämeenkyrössä, Pirkanmaalla.

 

Jäikö jokin mietityttämään? Kysy lisää: info@purafinland.com! Päivitämme sivullemme vastauksia sitä mukaan, kun saamme uusia kysymyksiä.